top of page

MASAŽE u ritmu SUNCA

THAI YOGA masaža

Thai yoga ili tajlandska jogijska masaža specifičan je oblik rada na tijelu koji vuče korijene iz indijske ajurvede, tajlandske masaže i kineske akupresure, a čiji je cilj smanjenje fizičke i psihičke napetosti.

 

U tradicionalnim krugovima tajlandske masaže govori se o uspostavljanju neometanog i skladnog protoka energije u cilju postizanja i održavanja zdravlja na svim razinama – tjelesnoj, mentalnoj, emocionalnoj i duhovnoj. 

 

Primatelji na Zapadu nakon tretmana pak izvještavaju o osjećaju nove lakoće i prostora u tijelu, dubokom opuštanju i slobodnijem pokretu.

 

Obzirom da su mnoga oboljenja psihosomatske prirode, vještim i pažljivim dodirom možemo pomoći primatelju da primijeti nesvjesne napetosti koje uvelike određuju kako se kreće i osjeća odnosno da ponovo doživi tijelo kao mjesto mira i ugode.

 

Iako tajlandska jogijska masaža nije specifično namijenjena uklanjanju tegoba poput glavobolja, bolnih leđa i ramena, plitkog disanja i lakših tjeskoba, već je antistresne prirode, često se događaju i osjetna smanjenja navedenih problema.

Kako izgleda tretman?

 

Za ovu vještinu karakterističan je umjeren, ritmičan i ugodan dodir. Prate ga rad na akupresurnim točkama i ovisno o razgibanosti primatelja, lagane manipulacije zglobova.

 

Može biti relaksirajuća, koja dovodi primatelja u stanje duboke opuštenosti, ili tradicionalna, koja je dinamičnija
i aktivacijske prirode.
 

Ovisno o primateljevim potrebama i kontraindikacijama maser koristi dlanove, palčeve, stopala, laktove,
a sve s ciljem da pruži sigurnu i ugodnu masažu.

Head Massage
bottom of page